Goedkoop website laten maken

Goedkoop een website laten maken: haal het meeste uit je budget

Seppe Gadeyne

Freelance webdeveloper

Een professionele website laten maken kan al snel duur uitpakken, met uurtarieven variërend tussen € 50 en € 150. Als je kosten wilt besparen, is het een goed idee om zoveel mogelijk zelf te doen en een websitebouwer alleen in te schakelen voor de technische zaken die je niet zelf kunt. In deze blogpost bespreken we hoe je zelf aan de slag kunt met handige online tools en waar je op moet letten om een succesvolle website te creëren zonder de bank te breken.

Goedkoop website laten maken
Goedkoop een website laten maken: haal het meeste uit je budget

Inhoudsopgave

Online tools om zelf je website te bouwen

Er zijn tal van online tools waarmee je zelf een website kunt maken, zoals Framer, Wix, Squarespace en 10Web. Deze tools zijn gebruiksvriendelijk en vereisen weinig tot geen technische kennis. Hier volgt een kort overzicht van de vier genoemde tools:

Goedkoop een website laten maken
10Web: Een AI-gedreven WordPress website met Elementor

Zoekwoordenonderzoek en webteksten schrijven

Met KWFinder en LowFruits kun je zoekwoordenonderzoek uitvoeren om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Bovendien kun je ChatGPT gebruiken om zelf webteksten te schrijven. In mijn andere blogposts vind je nog meer nuttige tips voor het maken van een succesvolle website.

Hulp bij domeinnaam en e-mail configuratie

Ik kan je helpen met de domeinnaam en e-mail configuratie, en het koppelen van het domein aan de online websitebouwer. Zo kun jij je volledig richten op het inrichten van je website.

De voor- en nadelen van online websitebouwers

Online websitebouwers hebben zowel voor- als nadelen. Een groot voordeel is dat ze goedkoop en gebruiksvriendelijk zijn. Echter, websites die met deze tools zijn gebouwd, zijn vaak niet prestatiegericht en niet optimaal geoptimaliseerd voor technische SEO. Meer informatie over SEO optimalisaties en het laten maken van een professionele website vind je in mijn andere blogposts.

Conclusie

Probeer de genoemde tools eens uit en schakel mij voor enkele uren in om de technische taken op orde te maken. Zo kun je op een goedkope manier toch een mooie en functionele website realiseren. Aarzel niet om contact met me op te nemen.

Veel gestelde vragen

FAQ

Laten we eens verder ingaan op enkele veelgestelde vragen.

Is het echt mogelijk om zelf een website te maken zonder technische kennis?

Ja, met online websitebouwers zoals Framer, Wix, Squarespace en 10Web kun je zonder technische kennis zelf een website maken. Deze tools bieden kant-en-klare templates en een gebruiksvriendelijke interface, waardoor je eenvoudig een professioneel ogende website kunt opzetten.

Hoe belangrijk is SEO voor mijn website?

SEO (zoekmachineoptimalisatie) is cruciaal voor de zichtbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google. Goede SEO zorgt ervoor dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt, wat kan leiden tot meer bezoekers en uiteindelijk meer klanten.

Wat zijn de kosten van het gebruik van online websitebouwers?

De kosten van online websitebouwers variëren afhankelijk van het platform en het abonnement dat je kiest. Veel websitebouwers bieden een gratis basisversie met beperkte functionaliteiten. Voor extra functies, zoals een eigen domeinnaam en e-commerce mogelijkheden, zijn er betaalde abonnementen beschikbaar. Deze kosten meestal tussen de € 10 en € 50 per maand.

Heb ik nog steeds een webdesigner of ontwikkelaar nodig als ik een online websitebouwer gebruik?

Hoewel je met online websitebouwers zelf een website kunt opzetten, kan het inschakelen van een webdesigner of ontwikkelaar voor specifieke taken nog steeds nuttig zijn. Denk hierbij aan het optimaliseren van je website voor SEO, het aanpassen van het ontwerp voor een unieke uitstraling, of het toevoegen van geavanceerde functionaliteiten.

Hoe zit het met de snelheid en beveiliging van websites die zijn gemaakt met online websitebouwers?

De snelheid en beveiliging van websites die zijn gebouwd met online websitebouwers hangt af van het platform dat je kiest. Over het algemeen zijn deze platforms redelijk snel en veilig, maar ze zijn mogelijk niet zo geoptimaliseerd als websites die op maat zijn gebouwd door een professional. Het is aan te raden om altijd de best practices op het gebied van snelheid en beveiliging te volgen, ongeacht het platform dat je gebruikt.